Szoros közdelemben, a végjátékban maradt alul a NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR
2023. 03. 11.

NYÍKSE SZEGFŰ BÚTOR - DUNAHARASZTI MTK 67-79 (23-14, 19-26, 16-23, 9-16)

Dobók:
Gáspár 11/3; Cvijin 12/3; Vida 7/3; Végső 6; Asztalos 6
Cserék:
Prophet 9; Kurucz 4; Skorcov 10; Tisza 2; Földesi, Verba
 
Igaz, hogy a NYÍKSE SZEGFŰ BÚTOR NBI/B  zöld csoportos csapatához a héten megérkezett Joe Prophet amerikai játékos, de igazán még csak egy közös edzésen tudott résztvenni. 
Máris nagy reménnyel vágott neki a csapat a Dunaharaszti MTK elleni mérkőzésnek. 
Teljesen megtelt a Bánki csarnoka, egy tűt sem lehetett leejteni, mindenki bizakodó volt.
Jól indult a mérkőzés, a kezdő ötből szinte mindenki betalált az első négy percben. Először 11-0, majd 14-3. Talán, ilyen gördülékenyen soha nem játszottunk a szezonban.  Az első etap 23-14, a pályára lépő játékosaink motiváltak és elszántak voltak, a támadásokat gyorsan vezettük, a védekezésünk jól zárt. 
Aztán, a második negyed elején már folyamatosan kaptuk a faultokat, az ellenfél mindig reklamált, sokáig büntetlenül, majd egy szerény technikaiért, viszont utána folyamatosan kapták a büntetőket, melyet meccs szinten 89%-al dobtak, így gyorsan zárkózott a Dunaharaszti, a dobásaink is kimaradtak, de a 17. percben még 35-26.
De, aztán egy perc alatt egy triplát kaptunk,illetve5 büntetőt (!) ítéltek ellenünk, így már 35-34.
Aztán viszont megrázzuk magunkat és Cvijin közelije után Prophet is betalál, sőt még két büntetőt is jegyez, 40-34, megint állva hagytuk őket. Most megint Vidát és Kuruczot ítélik szabálytalannak és megint 4 büntetőt dobnak, ráadásul Skorcovnak már 4, Asztalosnak 3 személyi hibája van, majd még Burai is betalál az utolsó percben, így 42-40 eredménnyel fordulnak a csapatok a szünet után.
Rögtön ki is egyenlít az ellenfél, sőt átveszi a vezetést, de fej-fej mellett haladunk. 
Ellenünk több faultot ítélnek, de az ellenfél többet hibázik. Az utolsó 2 percben csak 4 pontot tudunk szerezni, míg a haraszti 4 büntetőt dobhat, sajnos a negyed végére már 58-63, elmentek 5 ponttal, de ez még nem a világvége, van még egy negyed.
Amely Gáspár duplájával indul, már csak 3 pont a hátrányunk. Időt is kér az ellenfél.
Majd a 3. percben Vida és Véhttps://we.tl/t-JAWuk1VgZEgső is előd egy labdát, Gáspár dob, lekaszálják, sajnos a labda kijön a gyűrűből, de dobhat. Első kijön, második bent. Utána triplát kapunk, ráadásul könnyűt.
Sajnos utána Vida hibázik, így megint könnyen odaadtunk egy támadást, de javít Vida és duplát szerez.
Majd Vida megint labdát szerez a térfelünkön, végigvágtázik, letarolják, a játékvezető sípja néma, sőt lehet láb is, az ellentámadásnál Végső üt oda, ezt meg sportszerűtlennek minősítik. Hihetetlen! Itt már hosszasan, de nyugodtan magyarázatot kér Savic edző a fiatal és tapasztalatlan Gaál játékvezetőtől.Több dobásunk kimarad, de az ellenfél is hibázik. Gáspár betálal végre, 65-71, de megint könnyen kapunk válaszkosarat.
Sőt Kurucz ellépi a dobást, sok a hiba. Mindkét csapat hibázik a 6 pont különbség marad.
Prophet labdát szerez, de szabálytalanok vele, dob, első jó, második nem.
Gyönyörű támadás, Prophet bejátsza Asztalosnak, akit ketten ütnek le, de nem látják szabálytalannak a játékvezetők. Sőt a bedobásból megint Asztalos tör be, akadályozzák, el is csúszik, de megint nincs szabálytalanság. Kimarad a támadásuk, megint jövünk, Prophet jó labdát ad Kuruczot szerelik, Prophet megszerzi, egyértelműen szabálytalanok vele, de a játékvezető szerint nem. A lepattanóért Gáspár is megy, megbillennek az ellenfél játékosával együtt a szabadlabdáért mozdulva, Gáspárt ítélik szabálytalannak. Itt elszakad a cérna, a játékvezetőket soha nem szekáló Savic hevesen reklamál és olyan gyorsan kapja a két technikait, hogy még be se mutatták az elsőt, már a másodikat kapta, el kell hagynia a termet, kiállítják. A másodedző Balogh Balázs és Kovács Tibor szakvezető veszik át az irányítást, de úgy tűnik már elég reménytelen, hiszen a büntetők bemennek, 67-75. Még 3 perc.
Túl könnyedén emeli megint a triplát Cvijin, kimarad, de az övék is. Viszont nagy a gond, mert Skorcov után Asztalost is kipontozzák, center nélkül maradunk.
Prophet megindul, kosárra tör, lépésnek ítélik, sokadik támadásunkat bukjuk.
Ezután sorba hibázunk, de már amúgy is kapkodni kell, sőt megint dobhatnak egy betörésből. Aztán labdafelhozatalnál megint büntetőt dobnak, már a 35.-et(!). Tisza dobása még gyűrűt sem talál és már vége is, 67-79. 
 
Sokkal több volt a mérkőzésben az első félidő nagyszerű teljesítménye után. Kár, hogy a játékvezetők sem voltak következetesek és a végén sokat hibáztunk a kapkodásból, de már az eredmény után futottunk. 
 
Következő mérkőzés március 24-én hazai pályán a top 3-ba tartozó Sopron ellen. 
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat