Jó játékkal, simán nyert a NYÍKSE-Szegfű Bútor!
2023. 03. 25.

NYÍKSE SZEGFŰ BÚTOR - SMAFC 1860 Soproni Egyetem 87-48 (24-9, 18-19, 20-8, 25-12)

Dobók: Prophet 9/3; Gáspár 8/3; Végső 20/12; Földesi 13/9; Skorcov 4; 
Cserék: Vida 4; Cvijin 3; Asztalos 17/3; Kurucz 3/3; Szilasi 6/6; Irinyi
 
Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta a férfi NBI/B zöld csoportjában a NYÍKSE-Szegfű Bútor csapatunk. 
Az elmúlt két hétben az új igazolás, Joseph Prophet is sokat edzett a csapattal, így már tőle is a jó teljesítményt vártunk. Ugyanakkor az előző hazain kiállított Brane Savic vezetőedző nem ülhetett a kispadra, így a csapatot Balogh Balázs másodedző vezényelte Kovács Tibor szakmai igazgató segítette a munkáját. 
Lendületesen kezdtünk, az első három percben keményen védekeztünk és gyors ellentámadásokat vezettünk és ennyi idő alatt Földesi régi önmagát idézve háromszor is betalált a tripla vonal mögül, így a 3. perc után 12-4. Majd Végső is egy trojka és a mérkőzésen előszőr lepattanót szerezve betalált Prophet és Vida is. Sőt, a Skorcovot váltó Asztalos nagy gólpasszt kapva Gáspártól sikeresen megszerezte első pontjait. Ezt még megfejelte egy “hármassal” és 24-9 -el pihenhettek a csapatok az első negyed után. 
Megnyugtatónak tűnt az eredmény, de nyílván a hazai közönség már tudta, a jó kezdésre nem alapozhatunk, többször kikaptunk innen. Ezért is volt fontos a második negyed. 
A szurkolókban nem volt hiba,  dobbal, kürttel, biztatással segítették a csapatot a nézőtérről. 
A második etapot Gáspár kezdte, mostmár neki is van triplája, Cvijinnek viszont nem nagyon megy ma, sok a hiba, kimaradt dobás tőle. 
Sajnos Kurucznak sem megy, de még így is tudjuk tartani ezt a 12-15 pont közötti különbséget. Működik a védekezés és így most belefért egy-két kimaradt dobás. 
A félidő előtti utolsó percre még fel is szívjuk magunkat. Asztalos nagyon jól dolgozik a palánk alatt, szinte foghatatlan, két dupla és Prophetet is csak faultol tudják megállítani, amiért dobhat. 
Nyugodtan mehetünk pihenőre 42-28, tudtuk tartani a kiharcolt előnyt. 
A harmadik negyed általában megfog minket és most is minden jel erre mutatott, hiszen két percig nem sikerült kosarat szerezni, igaz az ellenfél is csak egy közelit tudott.
Aztán Végső kezdte meg a tripla gyártást újból és megfejelte egy duplával is, ezek az ő percei, most a Sopron ragadt le. Asztalos szerez lepattanót, nem tudják megfogni, faultolják és dobhat, mindkettő bent és már 48-32.
De Végső belejött a “triplázásba és egymás után kétszer is betalál távolról, 55-34, végre 20 pont feletti különbség. Rendezünk egy kis tűzijátékot, sajnos kimaradnak a dobások, de jól szedjük a lepattanót. Végre Cvijin és Kurucz is betalál, így az utolsó negyed előtt 62-36
Az utolsó játékrész első két perce sok  hibával és szinte kosár nélkül, de aztán Asztalos és Prophet is szerez két duplát egymás után, sőt Prophet első tripláját is “behúzza” a NYÍKSE-ben.
Az utolsó öt percre már a sérülésből visszatérő Szilasi is pályára lép, aki a már felszabadultan játszó csapatban a hátralévő időben még két távolival hozzájárul a NYÍKSE mai triplaesőjéhez. (13, ami közel 40 pont) 
A végjátékban még az U20 mérkőzést is végig játszó Irinyi is pályára lépett és nagyon hasznos volt a játékban. 
A záró sípszóig lendülettel játszottunk és meg is lett a különbség, hiszen 87-48 -ra vertük a tabella harmadik helyén álló Sopron együttesét.
Végre, többen is a szezon legjobbját hozták ki magukból és ennek meg is volt az eredménye, mert a megtorpanásokból is könnyedén és hamar visszajöttünk. 
Az alapszakaszból egy mérkőzés van még, jövő héten a Pénzügyőr csapatához utazunk. 
Az rájátszásban még nem dőlt el kivel játszunk, hiszen a 9-12 helyen nagy a tülekedés, legalább három csapat esélyes a 9. helyre és még mi is lehetünk 11. helyen.
Szóval a most hétvégén még hátralévő és jövő heti mérkőzésektől nagyon sok függ. A rájátszásban a 9. helyezett a 12. helyezettel, míg a 10. a 11. helyezettel játszik 2(!) győzelemig tartó párharcot, majd a két győztes dönti el szintén két győzelemig tartó párharcban a  9-10 hely sorsát, míg a vesztesek a kieső hely elkerüléséért küzdhetnek majd. 
Fontos mérkőzések várnak most a csapatra, tehát jókor jött ez a nagyarányú győzelem.
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat