PÉNTEK 13, BALSZERENCSÉS NAP A NYÍKSE-NEK
2023. 01. 14.

NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR - Agrofeed UNI Győr 68-70 (18-28; 18-20; 19-7; 15-15)

Pénteken rendkívül fontos mérkőzést vívott a NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR NBI/B zöld csoportos csapata. A tabellán közvetlenül a NYÍKSE előtt tanyázó győri csapat jött vendégségbe. A tét nem volt kevés. Ha nyerünk, beérjük a Győr csapatát. 
Ennek szellemében indult a mérkőzés. 
De, úgy látszott Skorcov nyitó kosara után, mintha arra vártunk volna, hogy az ellenfél önként és dalolva megadja magát. Pedig ők szorgosan dolgoztak és a 2. perc után folyamatosan növelték előnyüket. 
Pár perc alatt  Kámán, Sónyák és Hagennek köszönhetően két dupla triplát is bekaptunk, ami azonnal 12 pont. Így nem csoda, hogy a 8. percben már 10-25, ami jelentős különbség. 
Egyszerűen nem találtuk a ritmust, a támadások erőtlenek voltak, a játékvezetők se fújták meg az elhaló támadások apróbb szabálytalanságait. 
Ekkor Brane Savic vezetőedző kért időt és olyan orgánummal ordította le jogosan a fiúkat, hogy a teremben lévő közel kétszáz néző se mert megszólalni. 
Talán jót is tett, hiszen rögtön labdaszerzés, majd Vida tripla, a negyed vége így 16-28.
A második felvonásban a pech széria folytatódott, Gáspár és Asztalos sikertelen triplája és Végső kihagyott duplája mellett Asztalos kettő+1 kosara hozott némi felüdülést, de még mindig 15 pont a hátrányunk. Itt Gáspár duplája és Cvijin sikeres távolija kicsit visszaadta a reményeket, gondoltuk, bejövünk 10 alá a negyed végére. Nem így lett, 2-3 perc kosárpárbaj és sok kihagyott helyzet és büntető, majd a negyed vége felé újra visszaállt a 15 pont különbség. Semmi sem jött össze ezen a pénteken. Az utolsó perc a szünet előtt viszont aktív volt.. Az ellenfélnél Bakon dobott triplát, majd Kurucz nálunk sikeres büntetőket, de utána falutolt is és az ellenfél dobhatott. A végén azonban, a végig megint kitűnően dolgozó Skorcov könyvelhetett el egy trojkát, így lett a félidő vége 34-48.
A félidőben hosszan beszélt Brane Savic az öltözőben. Fel kell ébredni, tűzet kell vinni a játékba. 
Mindenki abban bízott, egy más mentalitású hazai csapat jön ki a szünet után. 
Igaz másfél perc kosár nélkül zajlott le, de jött Skorcov duplája, Cvijin  két sikeres közelije, majd megint kétszer Gáspár volt eredményes Ez egy egészen más “Gazsi”. Védekeztünk, nem is akárhogy, 5 percig nem is talált be a Győr. Majd Földesi is bekapcsolódik nálunk a pontgyártásba, pont ideje volt. Egy dupla, egy tripla tőle és  ezt még megfejeli Végső egy sikeres közelivel és máris csak 1 pont a vendég előny, 50-51.
Miért nem tudtunk eddig így játszani? Egy 16-2 etapot csináltunk 5 perc alatt! Na, ez az a ritmus amiben jók vagyunk! Itt még kétszer villant Gáspár, de sajnos az ellenfél is. Sőt a negyed utolsó 15 másodpercében majdnem felrobbant a csarnok. Gáspár büntető, első jó, második kimarad, Cvijin palánk alól kipasszol Gáspárnak passz, ő belép és zsákol, de kimarad, labda kimegy, de mi jövünk, nincs hátra egy mp, a bepasszolt labdát Gáspár ráemeli, gól, vezetünk, nem mégsem, mert nem adják meg. Elvileg a dudaszó pillanatában még a kezében volt a játékvezetők szerint. Ez  baj, így egy pont előny helyett két pont hátránnyal fordultunk rá az utolsó játékrészre.   
Végre látta a közönség is az alagút végét, meg is jött a hangjuk.
Az utolsó 10 perc azonban küzdelmesre sikerült. Mindkét csapat fáradtabbnak tűnt, jöttek a hibák. Végső  eladott labda, majd Földesi támadóhiba,  kapunk egy triplát,  de utána - a második félidőben nagyon aktív -  Gáspár szerez labdát, zsákol és lázba hozza a közönséget. Aztán megint lehetőség, Cvijin sarokból dob, palánk széle, abból megint kosarat kapunk. Megint kimaradt tripla és utána védekezési hiba, kapunk is belőle egy duplát. Időkérés, újra támadunk, Asztalos a jól bejátszott labdát fordulásból dobja, de a gyűrűből ez is kijön, kapunk újabb két pontot. Cvijin betörés, a védő nem foglalja el védő pozíciót, de mégis támadónak fújják a játékvezetők!  Már 10 pont a különbség az ellenfélnek, egyre távolabb kerülünk. Cserélünk, Skorcov és Vida érkezik, mindkettő jól kapcsolódik be. Skorcov jól dolgozik újra a palánk alatt és máris csinál egy duplát, majd Vida egy triplával vigasztal minket. Gáspár csak egy büntetőt dob be megint, de Földesi ad egy blokkot, majd támadunk, de a duplát ő rontja el. Kicsit kapkodunk, Vida kimaradt dupla, tripla, majd az ellentámadásba védő hiba és büntetőt kapunk. Jövünk, Vida, gyönyörű tripla, majd a győri támadást kivédjük, Gáspár tör be, ám a labda megint éppen kisodródik a gyűrűből, de dobhatunk, megint csak az egyik megy be. Az ellenfél betörését kivédjük és megint támadhatunk, micsoda iramot próbálunk menni, hol volt ez az első negyedben? Majd nem tudunk betörni,  kiosztjuk, Vida most kihagyja a hármast. Aztán a sarokból Végső próbálkozik és ez a tripla bent is van, megint 3 pontra jövünk, 64-67. 
Időt kér a Győr. Micsoda utolsó két perc lesz ez még. Sajnos, visszatérve a győriek dobnak egy triplát. Kicsit megijedve támadunk, és Földesi egy nagyon rossz passzt csinál, megint ők jönnek, de kivédekezzük, Gáspár látványos passz és Cvijin palánk alatt eredményes. Majd Végső odaüt védekezésnél, sajnos ezért már dob az ellenfél, egy se megy be, de lepattanó övék, dobás kimarad, megszerzzük, 
Végső indul, jóvá teszi az előző hibát, ziccer, 68-70. Van még egy támadásnyi idő, lehet még nyerni! Jól védekezünk van még idő támadni, többször fault gyanús helyzet, de mindig néma marad a síp. Végül Skorcov ráemeli, a labda a gyűrű belső részéről jön ki. Gáspár leszedi, egyértelműen szabálytalankodnak vele szemben, de megint néma marad a síp. Végsőhöz odaér a passz, ráemeli, már világit is a palánk, vége, a dobás érvényes, de kijön a gyűrűről. 68-70, nem sikerült fordítani. 
 
Hiába tettünk meg mindent a második félidő két negyedében a győzelemért, sajnos ezt az első félidőben veszítettük el, különösen az első felvonásban, amikor erőtlenül, tűz nélkül támadtunk és míg a második félidőben összesen 22 pontot kaptunk, addig az első félidőben 48-at (!). Ebben a szezonban egy félidő alatt ennyi pontot még csak a tabella vezető Budafok otthonában kaptunk. 
Nem volt szerencsék 13-án, pénteken. Sok dobás a gyűrű belsejéből jött ki, egy-két elcsúszás, játékvezetők által rosszul megítélt ítélet is nehezítette a játékot, pedig három játékosunk is a bűvös 13 pontot dobta meg.
Van mire építeni, hiszen a második félidőben megmutatták a fiúk, hogy tudnak harcolni. Sajnos, ebben a kiegyenlített bajnokságban meg kell tanulni ezt a teljesítményt a mérkőzés nagyobb részében hozni. Ez egy fontos mérkőzés volt és voltak akik ezt nem érezték át igazán, vagy megijedtek a súlyától.
 
Jövő héten érkezik a Stojan Ivkovics által irányított Kecskemét együttese, mindenképpen meg kell őket verni, ha nem akarunk lemaradni az előttünk lévő 3-4 csapattól. 
 
 
Dobók:
Cvijin 13/3; Skorcov 13/3; Gáspár 13; Földesi 5/3; Kurucz 4; 
 
Cserék:
Vida 9/9; Végső 7/3; Asztalos 3; Tisza 1; Uduoise; Verba; Szilasi
 
Vezetőedző: Brane Savic
Másodedző: Balogh Balázs
 
Statisztika, edzői nyilatkozatok:
 
 
Fotók: JANICS ATTILA (attilajanics.com)
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat