ÉVKEZDÉSKÉNT SZENZÁCIÓS GYŐZELEM!
2023. 01. 06.

NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 78-59 (19-22; 18-5; 20-23; 21-8)

Az év első NBI/B zöld csoportos mérkőzése volt péntek este a Bánki iskola csarnokában. 
A NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR csapata legutóbbi bajnoki mérkőzése óta közel három hetet készülhetett és pihenhetett rá az év első hazai mérkőzésére. 
Mind fizikálisan, mind mentálisan keményen dolgoztak a fiúk a szünetben és úgy tűnt, hogy a sérültek is kezdenek felépülni. Mindössze Asztalos hiányzása vetett árnyékot az első meccsére, hiszen ő a Hepp Kupán történt kiállítása miatt eltiltás alatt volt. 
Szokás szerint kemény védekezéssel kezdtük és úgy nézett ki, működik is. Végső Bálint azonnal triplával is kezdett. Utána viszont a támadások rendre hibáztak, hiába próbáltunk keményen védekezni, ellépett az ellenfél 3-6 ponttal. A negyed végén először Földesi kosarával jöttünk két pontra, majd amikor újra ellépett az ellenfél, akkor Végső duplájával újra meccsben maradtunk. 19-22 a negyed vége. 
A második etapot Gáspár duplája indította, majd Cvijin is betalált. Végre mi is kaptunk büntetőt, (épp ideje volt), amit Gáspár magabiztosan értékesített, így már egy ponttal mi vezetünk. Majd nem sokra rá a félidőig még kétszer talált be a fiatal Végső és kétszer Földesi, amiből az egyik tripla volt. Itt elkaptuk a ritmust. A szünet előtt még Gáspár is odatett egy trojkát, így 13 ponttal nyertük a negyedet és 37-28 -as eredménnyel vonulhattunk pihenőre. 
A szünetben mindenki bizakodó volt, hogy a szokásos harmadik negyedbeli hullámvölgy nem köszönt ránk. 
Sajnos amitől féltünk, jött. Szinte az öltözőben maradtak a fiúk és 4-13 rohamot rakott ránk a Tiszaújváros a negyed közepéig és a 6. percben már 43-43. Itt már mindenki feszült volt, a közönség  a néma síp és a téves ítéleteknél őrjöngött, felbolydult a csarnok.
A végére viszont igazi csapatmunkaként, az Asztalost jól helyettesítő, utolsó erejéig küzdő Skorcov palánk alatti kosarával, Földesi triplájával Gáspár duplájával újra előnyhöz jutottunk, 57-51 az utolsó játékrész előtt. 
Érezték a fiúk ezt most meg kell nyomni, nem szabad hagyni, hogy a Tiszaújváros kiénekelje a sajtot a szánkból. 
Földesi mellett Vida is jól kapcsolódik be, csakúgy, mint a csuklósérülés után visszatérő Kurucz, aki a durva szájsérülést szenvedő és kiállni kényszerülő Végső helyett jött be. Máris csináltunk egy 8-0 rohamot és stabilizáltuk az előnyt. Itt már mentálisan is felszabadult csapatunk és mindenki bátran vállalt betörést, dobást, jöttek is a pontok. Három perccel a vége előtt már 20 pont a különbség és a végére sem lett sokkal kevesebb, 78-59 eredménnyel vonultak le a csapatok. 
Boldogak lehettünk, hiszen ez a régi NYÍKSE mentalitás és játék volt.
Igazi csapatként, szinte mindenki jól bekapcsolódva sikerült visszavágni a mérkőzés előtt még a tabella negyedik helyén álló Tiszaújváros együttesének. 
Bizakodóak vagyunk, hogy a következő két hét két hazai mérkőzésén is sikerül majd hasonló csapatmunkát látni és ilyen kitűnő védekezés mellett jó egyéni teljesítményeket. 
 
Jövő héten, január 13-án pénteken 19.00 -tól a tabellán előttünk álló, Agrofeed UNI Győr csapatát fogadjuk hazai pályán, a Bánki Iskola csarnokában.
Amennyiben sikerül győzni, úgy utolérjük őket. 
 
Statisztika és nyilatkozatok:
 
 
Dobók:
 
Skorcov 6, Gáspár 12/6, Cvijin 14/3, Tisza 5/3, Végső 11/3
 
Cserék:
Földesi 14/6, Vida 10/6, Kurucz 6,  Verba-, Szilasi-, Zajácz-, Uduoise- 
 
Fotó: Janics Attila (www.attilajanics.com)
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat