KEMÉNY, HARCOS MÉRKŐZÉSEN NYERT A NYÍKSE-SZEGFŰBÚTOR
2023. 01. 23.

NYÍKSE-SZEGFŰBÚTOR - KTE-Duna Aszfalt U23 48-38 (16-6; 14-13; 5-9; 13-10)

A múlt heti, Győr elleni 2 pontos vereség után megint eredménykényszerrel kellett nekimenni ennek a mérkőzésnek. Amiből lehetett építkezni, az a múlt heti harmadik és negyedik negyedben nyújtott teljesítmény. 
A vendég Kecskemét együttese igazi válogatott fiatalokból áll, a nemzeti válogatott trénere, Stojan Ivkovic készíti fel őket a mérkőzésre és általában mindig van három 200 cm-nél magasabb ember a pályán. 
Látszott is a kezdésnél, hogy a mieink megint kicsit tartottak az ellenféltől. Jól védekeztünk, de a támadásaink elakadtak és a 4. percben már 0-5 -t mutatott az eredményjelző! Brane Savic időt kért. Ezután, mintha egészen más csapat kezdett volna küzdeni, teljesen más játékkal. Meg is lett az eredménye, Skorcov és Gáspár duplái mellé, Földesi és Végső is betalált egy-egy triplával és egy 16-0 roham után máris 10 pont előnnyel zárjuk az első negyedet, 16-6.
Ez igen, ez már játék és küzdelem. 
A második játékrész első hat percében az ellenfél legjobbja volt csak eredményes, de sajnos Fazekas ezidő alatt négyszer is betalált, amiből egy tripla volt. Nálunk Kurucz, Földesi és Cvijin triplája volt a válasz. Majd Vida is jól kapcsolódik be a játékba, Asztalos is szorgoskodik a palánk alatt és 14 ponttal vezetünk. A negyed végére viszont semmi nem jön össze, így visszajönnek 11 pontra, 30-19 eredménnyel vonulhatnak szünetre a csapatok. 
A második félidőben aztán igazán egymásnak feszültek a csapatok. Két, nagyon keményen védekező gárda. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a 3. negyed első 5 percében 2-1 a szerzett pontok száma:) Nálunk Asztalos volt eredményes, az ellenfél pedig egyszer büntetőből. Aztán a 6. percben Cvijin egy trojkát “odavágott”, amire sajnos volt válasz, Sőt Takács a kecskemétieknél még két duplát dobott és máris izgulhattunk, hiszen már csak 7 pont az előnyünk, 35-28, így kell ráfordulni az utolsó negyedre. 
Látszott, fáradnak a fiúk, de estek, keltek, csúsztak másztak, hogy megállítsák a náluk 10-20 kg-al és 10-20 cm-el magasabb 17-22 éves vendégeket. Akik pedig, mintha most kezdenék a mérkőzést. 
De, Vida nagyon jól kapcsolódik be, rég volt ennyire aktív a pályán. Többször labdát szerez, olvassa az ellenfél játékát, egy tripla, majd egy dupla tőle és máris helyreáll a 10 pontos különbség. Innen viszont már csak Asztalos szerzett egy mezőnykosaras és úgymond répáztak a kecskeméti fiatalok, tehát büntetőből kellett tartani az eredményt. Nem dobtuk jó százalékkal azt, de ez is elég volt és sikerült megnyerni a negyedet, megtartani a különbséget és a mérkőzést is “behúzni” 48-38. Kevés kosár, de kemény mérkőzés, nagy harc. 
Szép volt fiúk! Óriási küzdelem, amiből mindenki kivette a részét. Hiába volt ott a fizikai fölény, ezt szívvel és kemény munkával, jó triplákkal tudtuk orvosolni. 
Gratuláció a csapatnak
 
Jövő héten pihen a csapat, de azt követő héten, február 3-án Miskolcon játszunk a tabella második helyezettjével, majd február 10-én lesz újabb hazai, a listavezető és velünk együtt idén feljutó Budafok együttesét fogadjuk a Bánkiban. 
 
Dobók: Skorcov 5, Cvijin 6/6; Földesi 8/6; Gáspár 6; Végső 4/3
Cserék: Vida 6/3; Asztalos 6; Kurucz 5/3; Verba 2; Tisza -; Szilasi 
 
Vezetőedző: Brane Savic
 
Köszönjük a szurkolást és a beszámolókat.
 
Statisztika, nyilatkozatok:
 
Fotók: Asztalos Szilárd
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat