Nem sikerült győzelemmel zárni az évet!
2022. 12. 19.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - NYÍKSE-Szegfű bútor 71-59 (29-15; 13-16; 29-16; 0-12)

Sajnos nem úgy sikerült az utolsó mérkőzés az évben, mint ahogy tervezte az egyesület szakvezetése. Úgy tűnt, hogy egy mostanában gyengélkedő Hódmezővásárhelyt megtudunk szorítani és a legutóbbi hazai győzelem után amikor jól játszottunk, minden reményünk megvolt. Még Cvijin Patrik is vállalta a játékot fájos bokával, mely a múltkori hazai hajrájában sérült meg.. 
Mégis beragadtunk a kezdésnél, már 8-0 és mintha semmi se sikerülne, dobások kimaradnak. A védekezésünk sincs rendben, 1-1-ben rendre kikapunk, pedig az ellenfél semmi extrát nem játszik, de azt lendülettel gyorsan és a dobóhelyzeteket kihasználják. 
Cvijin jól kapcsolódik be, bejövünk 5 pontra, de aztán megint egy dupla és tripla amit bekapunk, újra 10 a különbség, sőt az utolsó percben 7-3 -at kapunk és 29-15-el indulunk a második negyednek. 
Nincs veszve semmi és ezt érzik is a fiúk.  Kezdésnek a fiatal Verba mutat be egy trojkát, majd végre Gáspár is megszerzi első kosarát. Majd megint ő és a szorgosan dolgozó Asztalos talál be. Sajnos a negyed közepére így sem tudunk a 15 különbségen javítani. A forgatókönyv ugyanaz, mint az első félidőben, még mindig erőtlenül támadunk és az egy-egy párharcokat rendre elveszítjük. 
Aztán Gáspár és Tisza kosaraival megint közelebb jövünk, így a félidőt 42-31 zárjuk. Biztunk benne, ellenfél látótávolságon belül, kis szünet és megfogjuk őket. Sajnos nem így lett. 4,5 percig csak eladott labdák, kimaradt dobások, pedig az ellenfél is csak 4 pontot dobott. Aztán újra 4 perc kosárcsend nálunk! 8,5 perc alatt egy tripla, így nem lehet meccsben maradni. Itt 6(!) triplát kaptunk zsinórban amire csak büntetőkkel és 1-1 duplával válaszoltunk, így 71-47 el megyünk neki az utolsó etapnak. Nem sok a reményünk. Ami be is igazolódott, bár itt már javult a védekezésünk és a kontrákból betalálgattunk, több volt a lendület és két perccel a vége előtt visszajövünk 12 pont különbségig. Itt azonban  két tripla és három duplakísérletünk is kimarad, pedig a lepattanó mindig nálunk volt. Így hiába 0-12 -vel hoztuk a negyedet, ez kevés volt ahhoz, hogy az elrontott első es harmadik negyedet behozzuk.
Vereséggel zárt NBI/B-s csapatunk, de most kell igazán dolgozni a pihenő alatt, hiszen januárban három hazai mérkőzés vár a fiúkra, melyek kulcsfontosságúak, így nem nagyon lazíthatunk az ünnepek alatt. 
 
Dobók: 
Gáspár 15,  Végső 2, Tisza 5, Földesi 7/3 Asztalos 8
 
Cserék: 
Cvijin 6/6, Skorcov 11,  Szilasi 1,  Verba 5/3, Uduoise, Vida, Irinyi
 
Statisztika:
 
https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hun2b/hun2b_966
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat