Vereség a tabella vezető Budafok otthonában
2022. 11. 06.

BUDAFOK - NYÍKSE 92 -62 (22-16; 26-14; 21-9; 23.23)

Az NBI/B zöld csoportban listavezető Budafok otthonába látogatott csapatunk két alapembert Skorcovot és Zajáczot nélkülözve, akik apróbb sérüléssel küzdöttek. Legutóbb az NBII final fourban találkozott a két csapat, ahol néhány ponttal kapott ki a NYÍKSE.
A Budafok már bizonyított, hogy megérdemeltem szerepel a magasabb osztályban, hiszen eddig veretlenek a bajnokságban. Ezt nem mondhatja el magáról a NYÍKSE, hiszen egyetlen mérkőzést sem sikerült még nyerni. 
Így a veretlen és a nyeretlen párharca kezdődött a budafoki csarnokban. 
Jól indultunk az elején, hiszen 2 perc kapkodás és kosárcsend után Földesi háromszor, Kurcz egyszer betalált, így 0-8, a hazaiak időt is kértek. 
Utána viszont olyan rohamot indított a Budafok (14-1), hogy azonnal leblokkoltunk, eladott labdáinkból pedig sorozatban dobták a kosarakat. 
Aztán viszont Gáspár, Asztalos, és Cvijin kosarai jöttek, így egy pontra felzárkóztunk. 
Majd megint eladott labda, kimaradt közeli és a negyed vége 22-16.
Látszott, hogy ha akarunk, tudunk játszani, de sok a hiba.
A második etapban viszont újabb leblokkolás, 5 (!) percig nem tudtunk betalálni és továbbra is voltak figyelmetlen labdaeladások, elsősorban Gáspárnál és Verbánál, ezeket büntette az ellenfél, az 5 percben nekünk még mindig csak 16 dobott pontunk van, a Budafoknak 34 (!), Aztán Vida és Szilasi tripláinak köszönhetően visszajöttünk 10 pont különbségre (40-30), de aztán 2 perc alatt megint több eladott labda és kimaradt dobások és máris 48-30 a félidő vége. 
A harmadik negyed elején nem működött a védekezés és a hazaiak ezt azonnal kihasználták, ráadásul a hazaiaknál Garai triplákkal növelte az előnyt, így a negyed közepére már 31 (!) pont is volt a különbség. Ez a különbség maradt is az utolsó negyed előtt 69-39.
Az utolsó etap hiába hozott kiegyenlítettebb játékot (23-23), a különbség maradt, 92-62 lett a vége. 
A mérkőzés elején mutatott játékunk biztató volt, de a 21 (!) eladott labda és 38%-os mezőny dobószázalék elkeserítő és az egyéni felkészületlenséget, dekoncentráltságot mutatják. 
Most két fontos mérkőzés következik csapatunknak. Mindkettő hazai pályán. Előszőr az Atomerőmű Bonyhád, a másik a Dávid Kornél Akadémia ellen.
Most sajnos már nyomás alatt kell játszani, mert két kötelező győzelmet kell hozni! Ha nem, akkor a szakmai vezetésnek el kell gondolkozni, hogyan változtasson gyökeresen a csapaton. 
 
Vasárnap 18.00 -tól a Bánki Iskola termében fogadjuk az Atomerőmű Bonyhád csapatát
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat