Van mire büszkének lenni!
2021. 06. 24.

49 csapat közül lett harmadik a NYÍKSE.

Befejeződött a bajnokság a férfi kosárlabda NB-II-ben. A Sunshine NYÍKSE a legjobb négy közé jutott, és végül bronzéremmel térhetett haza a pécsi fináléról. A csapat történetének legnagyobb sikerét érte ezzel el.

A Sunshine NYÍKSE szinte végig vezette a bajnokságot a férfi kosárlabda NB-II Keleti csoportjában. A nyíregyházi csapat remekül teljesített az alapszakasz során, 16 találkozóból 14-et nyert meg. A rájátszás során az első öt helyezett újra találkozott egymással, és mivel a NYÍKSE itt is folytatta jó sorozatát, megnyerte a csoportot, és bajnokként ott lehetett a keresztjátékban. A TFSE elleni párharcot nyerték a mieink nagy csatában, és ezzel a négyes döntőbe jutott Kovács Tibor együttese. A pécsi finálé során izgalmas mérkőzéseken maradtak alul a nyírségiek a Budafokkal és a Dunaharasztival szemben, a házigazda PTE-PEAC ellen viszont nyert a NYÍKSE, és története legnagyobb sikerét elérve a 49 NB-II-es gárda közül a harmadik lett.

- Azt tudtuk, hogy nagyon jó csapatok ellen játszunk majd, sok rutinos, korábbi élvonalbeli játékos is szerepelt az ellenfeleinknél. Tisztességesen helyt álltunk, gratulálok mindenkinek, aki ebben az idényben a csapat mellett dolgozott, büszkék lehetünk az eredményre - mondta Kovács Tibor vezetőedző.

A keresztjáték során a nyíregyháziak közül Asztalos István nyújtotta a legjobb teljesítményt, ő szerezte a legtöbb pontot. Zajácz Krisztián, Földesi Norbert és Gáspár Balázs a lepattanók szedésében is jeleskedett, Kósa Tamás és Tisza Bálint sok gólpasszt adott, csakúgy mint a bajnokság végére beszálló Brane Savic is. A fiatalok többször is éltek a lehetőséggel, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A NYÍKSE kerete pihenőt kapott, augusztusban pedig elkezdődik a felkészülés a következő idényre.

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat