TISZTELT HELYTÁLLÁS A HEPP KUPÁBAN!
2023. 10. 16.

Három negyeden keresztül keményen harcolt a NYÍKSE a magasabb osztályú Tiszaújváros ellen. NYÍKSE-Szegfű Bútor - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phonix KK 61-85 (16-12,19-29,14-19,12-25)

Dobók: Demeter 20/18; Tisza 14/6; Verba 14/6; Skorcov 7; Uduoise 2; 
Csere: Kabongo 4; Albert, Balogh, Karako
 
Vezetőedző: Brane Savic
 
A HEPP Kupában az NBII-es NYÍKSE-Szegfű Bútor az NBI/B zöld csoport egyik legjobbját a Tiszaújvárosi Termálfürdő KK együttesét fogadta. 
A vendégek teljes kerettel érkeztek, míg a NYÍKSE gárdájából hiányoztak, így hat alap játékos mellett három fiatal, Balogh, Albert és Karakó ült le a padra. 
Nagy lendülettel kezdett a Tiszaújváros, már 0-6 volt a 2. percben. Látszott, más a tempó, mint az NBII-ben.
Aztán a mieink felvették a fordulatot, de nem is akárhogy. Látszott nem tudunk a palánk alatt érvényesülni, ott csak Skorcov volt bevethető, így átdobáltuk a védelmet és rögtön három triplát tett oda Tisza, Verba és Demeter. 
Innen magunkhoz ragadtuk az irányítást, Uduosie és Verba duplából is bevert egyet-egyet és máris 13-6, időt kellett kérni Lelki edzőnek a vendég oldalon.
Tisza mégegyszer betalált a hármas vonalon kívülről, így 16-12 lett az első negyed vége.
A második negyedben Verba és Demeter triplái mellett Tisza duplái pörgették az eredményjelzőn a mi oldalunkat, sőt még a jól védekező Kabongo is hozzátett, így a negyed közepén már 10 pont is volt az előnyünk! Nagyon összeszokottan játszottunk és jól improvizáltunk. 
Sajnos itt két perc alatt kaptunk egy 0-10 rohamot, ami után Savic edző időt kért, rendezni a sorokat. 
Itt már kiegyenlített volt a küzdelem, de sajnos a félidőben 6 pontos vendég vezetéssel fordultak a csapatok, 35-41.
A harmadik etap közepéig sikerült tartani az iramot, ami azért is meglepő, hiszen Savic edző 6 embert forgatott, míg a Tiszaújváros 12-t! A negyed közepén még mindig csak 5 pont volt a tiszaújvárosi előny. 
Ekkor, megint 0-9 rohamot kaptunk, így sajnos az utolsó negyed előtt már 11 pontra nőtt a vendég előny. 49-60.
Közel ezt a különbséget sikerült tartani 7 percig az utolsó etapban, de itt már érződött a Tiszaújváros fizikai, erőnléti előnye. 
Savic edző pedig becserélte a fiatalokat, többek között a 17 éves Karakót is, aki kitűnően küzdött, csakúgy, mint Albert és Balogh. 
Itt már megroppantunk és ebben a negyedben is kaptunk egy 0-7 rohamot, így alakult ki a végeredmény 61-85. 

A játékunk viszont nagyszerű volt, a fiúk a szívüket, lelküket odatették és a közönség is dicsérő tapssal jutalmazta a csapatot. Tisztes helytállás volt a magasabb osztályú csapattal szemben. 
Legközelebb két hét múlva, október 27-én a Békési SZSK csapatát fogadja a NYÍKSE-Szegfű Bútor az NBII keleti csoportjának bajnoki mérkőzésén.
 
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat