Magabiztos győzelem a szezonnyitó bajnokin!
2023. 10. 07.

NYÍKSE-SZEGFŰ BÚTOR - TISZAKÉCSKE VSE 94-76 (31-16, 14-11, 25-23, 24-26)

Dobók: Tisza 24/9; Verba 22/9; Uduoise 17/3; Kovács 12/6; Skorcov 6

Cserék: Demeter 11/6; Kabongo 2; Balogh, Karakó 

Edző: Brane Savic

Az idei szezonban egy megfiatalodott gárdával vágott neki a NYÍKSE-Szegfű Bútor csapata az NBII-nek. A tavaly sérülés miatt játszani nem tudó Micheé Kabongo visszatért a Nyíregyházi Egyetemre és már megkezdhette a héten a munkát a csapattal is. A tavalyi csapatból a felnőttek közül mindössze Skorcov, Tisza és Uduoise maradt, valamint a tavalyi U18-U20 gárdából Kovács, Balogh és Verba mutatkozott be a felnőtt gárdában. Az egykori Blue Sharks játékos Demeter is beszállt a felkészülésbe és alap ember lett a csapatnál. A 16 éves Karakó Bence pedig a felkészülés után élete első mérkőzésén ülhetett a kispadra. Az ellenfél Tiszakécske gárdáját régi, rutinos játékosok alkották, akik jól összeszokottan, erős fizikummal rendelkeztek.

Lendületes volt a kezdés, az első negyedet a kezdő ötösünk játszotta végig és tekintélyes különbséget varázsoltak az eredményjelzőre, 31-16. A következő negyedben már szerepet kaptak a fiatalok és az újonnan érkezők is. Itt egy kicsit szorosabb lett a küzdelem és a negyed eredménye is, de itt is hozzá tudtak még tenni pár pontot a különbséghez a fiúk, így 47-27 eredménnyel, 20 pont különbséggel vonultak pihenőre. A második félidőben egyszer-kétszer hullámvölgybe került a csapat, a záró etapban szükség volt Demeter és Tisza higgadt teljesítményére, Uduosie kifogyhatatlan energiájára éa a fiatal Verba három duplájára és egy triplájára, hogy ne legyen szorosabb a végeredmény. Így azonban változatos játékkal maradt a közel 20 pontos különbség, 94-76 a vége. 

Jövő héten vasárnap a HEPP Kupában kezd a csapat az NBI/B zöld csoportos Tiszaújváros együttesét fogadja hazai pályán a Bánki iskola csarnokában 17.00 -tól. 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat