Nem sikerült a bravúr
2022. 09. 26.

NYÍKSE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 47-61 (15-16; 6-18; 13-17; 13-10)

A tavalyi NB/B zöld csoportos bajnokság egyik legjobbja a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli érkezett az ebben a bajnokságban előszőr bemutatkozó NYÍKSE otthonában. Megtelt a Bánki csarnoka, mindenki a nyíregyháziakért izgult. Sajnos a jó felkészülés után a hazaik egyik kulcsembere, Földesi még nem épült fel, és az idegenlégiós Kobongo pályára lépése is várat magára. 
Idegesen kezdtek a csapatok. A 4. percben már 7-2, úgy tűnt jól indul a Nyíregyháza bemutatkozása az NBI/B csoportban. 
Igazán jó volt a védekezés, de a támadások ekkor elkezdtek akadozni a hazaiaknál. Azért a fiatal Kurucz Ádám betalált egy triplával, így már 10-4.
De, felébredtek a vendégek, Pavlovic és Kelemen kosaraival már ki is egyenlítettek, majd igaz, hogy Asztalos visszavette a vezetést, de így is 15-16 lett a negyed a vendégek javára. Kezdett izgalmas lenni a mérkőzés.
Sajnos a második negyedben szinte egyszer szólt a játékvezetők sípja a hazaiak javára. Így nem csoda, hogy az első félidő végére közel hasonló dobószázalék mellett a vendégek 13-ból 9 büntetőt dobtak be, míg a hazaiaknak nem volt lehetőségük büntetőt dobni. Pedig maradt ki helyzet bőven.  
A második negyed egyértelműen a vendégeké volt, bármennyire olykor 2-3 perc telt el kosár nélkül. Itt hullámvölgybe került a hazai gárda, kimaradtak a helyzetek, a játékvezetők sípja is néma maradt sokszor, ráadásul a kimaradt helyzetek kontráiból bizony a vendégek büntettek, olykor triplákkal. A negyed végén 21-34. 
Jól jött a szünet, Savic Branenak rendezi kellett a sorokat.
Nem így történt, a vendégek egy 0-10 -es rohamot produkáltak a második félidő első 5 percében. 21-45, ezzel megpecsételődött a NYÍKSE sorsa.
Volt némi fellángolás, de bármennyire is védekeztek a hazaiak és már betaláltak támadásnál, sajnos az ellenfél is, így az utolsó negyed előtt 34-51.
Az utolsó etap kiegyenlített volt, három ponttal sikerült meg is nyerni a nyírbegyieknek, de sajnos a mérkőzés eredményén ez már nem segített, 47-61 lett a vége.
Látszik, ez már egy magasabb osztály, hiába volt a NYÍKSE az NBII egyik legjobban védekező és a legkevesebb pontot kapott csapata, itt már a támadásokat is koncentráltan kell befejezni, mert a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat. 
 
Jövő héten idegenben játszik a NYÍKSE, a “szomszédos” Tiszaújváros otthonába látogat a csapat, akik a nyitómérkőzésen szintén vereséget szenvedtek az ugyancsak újonc Budafok együttesétől. 
 
Dobók:
Gáspár 14/6; Kurucz 3/3; Zajácz 4; Vida 4/3; Asztalos 6
Cserék:
Skorcov 6; Tisza 2; Verba 3; Szilasi 5/3; Uduoise - ; 
 

Hazai edző nyilatkozata 
Brane Savic : Először is gratulálok a vendég csapatnak, jól harcoltak. Sajnos látszik még, hogy NBII-ben játszottunk, ez az ellenfél rutinos. Nekünk kell idő, és több munka. Kaptunk 61 pontot, ez jó védekezés, de mentálisan nem voltunk jók, kihagytunk sok helyzetet. Sajnos a kosárlabdát kosárra játszák. Nekem is többet kell mentálisan foglalkoznom a csapattal. Hétfőn újra és erősebben kell dolgoznunk. 

 

Vendég edző nyilatkozata 
Kalinic Slobodan : Nehézre sikeredett az első mérkőzés, az eredmény igazán nem tükrözi a mérkőzés alakulását. Olyan csapat ellen játszottunk, akik most jutottak fel. Ilyen csapat ellen nem egyszerű, nagy bennük a bizonyítási vágy. A védekezésünk stabil volt és ebből gyorsak voltak a támadásaink, ezzel sikerült megszereznünk a győzelmet. 

 
Mérkőzés statisztika és alakulása:
 
Fotók: Janics Attila

 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat