NB2 Final4 2. nap
2022. 06. 19.

Jött a papírforma.

A második nap első meccsét a Budafok csapata kezdte a Békéscsabaiakkal szemben. A Budafok az egész meccs alatt magabiztosan dominálta a játékot. Messze nem helyeztek akkora nyomást a Békéscsaba csapatára, mint a hazai NYÍKSE gárdájára előző este. A második negyedben úgy tűnt a Békéscsaba összekapta magát, azonban a lendület nem tartott sokáig. A Budafok csapata a kulcs játékosait pihentetve is könnyedén 21 ponttal, 81-60-ra nyerte a mérkőzést, ezzel a négyes döntő biztos győztese és feljutó az NBI/b csoportba.
 
ARANYAT ÉRŐ BUDAFOKI GYŐZELEM A MÁSODIK NAPON!
Budafok – Békéscsabai KK 81-60 (22-7, 19-22, 28-20, 12-11)
 
A következő mérkőzést a hazaiak, a Sunshine-NYÍKSE játszotta a pécsi PTE-PEAC csapata ellen. A mérkőzést görcsösen kezdték a hazaiak, még érezhető volt a feszültség a tegnapi szoros mérkőzésen elszenvedett vereség miatt. Az első negyed első felében kiegyenlített volt a játék, azonban a negyed második feléhez közeledve, a hazaiak elkezdtek fellazulni és ez meglátszott a játékon is, az eredmény már 14-9 volt a hazaiak javára. A negyed vége előtt már a csapat egyik kulcsjátékosa, Brane Savic is leülhetett pár percre, hogy kifújja magát. Az első negyed 10 pontos előnnyel zárult a hazaiak javára! A második negyedben a hazaiaknál nem a kezdőcsapat lépett pályára, így a játék kicsit ritmustalan volt, ami a Pécsieknek kedvezett. A vendégek a második negyed végére már 3 pontra zárkóztak fel!
A második félidő kezdetén a hazaiak újult erővel robbantak be. A harmadik negyedben záporoztak a hárompontosok a Savic, Földesi, Zajácz, Gáspár négyes által. A harmadik negyed már 62-38-as vezetéssel zárult. Köszönhetően a harmadik negyedben szerzett kimagasló előnynek, a negyedik negyedben már olyanok is pályára kerülhettek, akik egy szorosabb mérkőzésen kevesebb játékpercet kapnak. A mérkőzés magabiztos, közel 30 pontos győzelemmel zárult!
HOLNAP AZ EZÜSTÉREMÉRT JÁTSZHAT A NYÍKSE!
 
FONTOS NYÍKSE GYŐZELEM A NÉGYES DÖNTŐBEN:
Sunshine-NYÍKSE – PTE-PEAC 78-50 (23-13, 9-16, 30-9, 16-12)
Pontdobók
Savic Brane: 15/9
Gáspár Balázs: 12/3
Tóth Viktor: 6/3
Földesi Norbert: 9/9
Asztalos István: 16
 
Cserék:
Bíró Benedek: 1
Vida Zoltán: 2
Zajácz Krisztián: 7/3
Skorcov Gergő: 10
Tisza Bálint: -
Szilasi Bence: -
Bolden Imanuel: -

 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat