NB2 Final4 1. nap
2022. 06. 18.

Az NBII FINAL4 első napja izgalmas mérkőzéseket hozott.

A nap első összecsapása a Békéscsabai KK - PTE PEAC párharca volt.
A békéscsabaiak egyedüli csoport másodikként jutottak a negyeddöntőbe a Honvéd kiverésével. A Pécs pedig a tavalyi döntőn megszorongatta az akkor feljutó Dunaharaszti gárdáját. 
Tehát a Pécs számított esélyesebbnek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben. A 9. percben még 15-15, de a végére három dupla és 21-15-nél indult a második etap.
Itt már magabiztosan vezetett a Békéscsaba, de a Pécs 10 ponton belül maradt a végéig, ahol Kovács egy sikeres triplával 45-33 -ra hozta az eredményt. Itt fordultak a csapatok.
A szünet után se változott a játék képe, sőt a rendre sikeres csabai triplák szép lassan őrölték a PEAC erejét. A harmadik negyed közepére Salamon triplájával már 20 pont volt a Békéscsaba előnye. Innen már sima volt és hiába az utolsó jegyében még kicsit felzárkózott a Pécs, de simán nyert a Békéscsaba, 92-78 lett a vége. 
 
SIMA BÉKÉSCSABAI SIKER A NYÍTÓMECCSEN:
Békéscsabai KK - PTE PEAC 92-78 (21-15; 24-18; 31-22; 16-23)
 
 
 
 
Ezután jött a hazaiak mérkőzése, a mindenki által előrehozott döntőnek titulált
Sunshine-NYÍKSE - Budafok összecsapás.
Mindenki érezte a tétjét. A hazai közönség nem hagyta cserben a nyírségi gárdát, zsúfolásig megtelt a Bánki lelátója és a pálya körül se fért volna el több ember. 
Fizikálisan a Budafok tűnt erősebbnek a melegítésnél, de a kosárlabda az a játék, ahol kell a kemény védekezés mellett a gyorsaság is. 
Erre alapoztak a hazaiak, de a 4. percre 0-7 volt a vendégeknek.
Nem ezt a kezdést tervezte a hazai csapat és nem erre számított a közönség sem.
Aztán Savic triplája törte meg a hazai kosárcsendet, majd még egy tripla Gáspártól. Úgy látszik a bőven két méter feletti budafokiakat csak átdobni lehet.
Lassan pörgött fel a hazaiak motorja és sajnos az első negyed végére már 10 pontos vendégvezetés volt. 9-19
De, a Nyíregyháza nem adta fel. A negyed közepén még mindig 10 pont volt a vendégek előnye, de szorgosan dolgoztak a támadásoknál és keményen védekeztek. 
Csináltak 2 p alatt egy 11-2 -es rohamot ahol Földesi és Gáspár brillorozott. utóbbi büntetőivel ki is egyenlített a Nyíregyháza.
Igazi parázs mérkőzés lett a félidő előtt. A hazai közönség tombolt és éltette a csapatot, akik 31-31 -el vonultak pihenőre.
A hazaiak lelkesedése kitartott a 3. negyed elején is, hiszen Gáspár sikeres triplájával és Tóth duplájával kezdtek. Végig fej-fej mellett a két csapat, szinte felváltva dobtak.Úgy tűnt nem bírja lenyomni a Nyíregyházát az NBII-ben veretlen Budafok. A negyed vége előtt két ponttal vezettek, de az utolsó pillanatokban a frissen beállt Tisza triplájával át is vette a vezetést a nyírségi csapat. 49-48 a negyed vége. 
Úgy tűnt ez meglehet. Az utolsó játékrészt a Budafok kezdte jobban, de Tisza és Földesi triplái újra meccsbe hozták a NYÍKSE-t. Majd megint Tisza tripla és a pályát felszántó Savic is betalált a három pontos vonalon kívülről egymás után kétszer, már 7  ponttal vezettek a nyíregyiek. Ekkor már tombolt a lelátón lévő hazai közönség, érezték a siker ízét, de hátra volt még 4 perc. 
Sajnos még annyi se kellett a vendégeknek, mert Tursics és Swanson büntetőivel és dupláival, egy 0-10-es rohammal, közte egy fegyelmezetlenségből kapott hazai technikaival már át is vette a vezetést a vendég csapat. Ekkor már látszott, hogy elfáradt a NYÍKSE,  már csak büntetőből tudtak betalálni, miközben még Tursics egy triplát és egy büntetőt is “behúzott”, ezzel meg is pecsételte a nyírségiek sorsát!
 68-73 lett a vége, úgy, hogy a NYÍKSE a kezéből engedte kis a mérkőzés és lehet ezzel a FINAL4 győzelmet. 
 
AZ UTOLSÓ PILLANATBAN CSÚSZOTT KI A GYŐZELEM A NYÍKSE KEZÉBŐL
Sunshine NYÍKSE - Budafok 68-73 (9-19; 22-12; 18-17; 19-25)
Dobók: Savic 11/3; Gáspár 17/9; Tóth 10/3; Földesi 14/3; Asztalos 7
Cserék: Tisza 9/9; Zajácz - ; Vida -; Skorcov - , Bolden - ; Szilasi -; Bíró -
Vezetőedző: Kovács Tibor 

 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat