Fontos győzelemmel versenyben maradt a NYÍKSE!
2023. 05. 08.

NYÍKSE Szegfű Bútor - KTE-Duna Aszfalt 63-55 (15-13, 20-14, 12-16, 16-12) (a párharc állása 1-1)

Dobók: Gáspár 16/3; Tisza 9; Asztalos 10; Végső 5; Skorcov 5
Cserék: Verba 9/6; Vida 5/3; Kurucz 2; Földesi 2; Cvijin - 
 
Vezetőedző: Brane Savic
 
Reménykedve vártuk a szombatot, ahol NBI/B zöld sportos csapatunk, az elméletileg kiesőhelyet jelentő 12. hely elkerüléséért harcol. 
Szombaton este szép számú közönség jött el a Bánki csarnokába, egy tűt sem lehetett leejteni. 
Utolsó hazai mérkőzés, ki tudja lesz-e még NBI/B a NYÍKSE-nél.
Nos, az előző kecskeméti mérkőzésből kiindulva (ahol 25-0 val ment el az ellenfél) az első negyedre kellett fókuszálni.
Hála Istennek sokkal koncentráltabban és dinamikusabban kezdtünk, mint Kecskeméten.
A kemény, néhol már agresszív játéknak köszönhetően fej-fej mellett voltak a csapatok és a faultokat is gyűjtögették, a pontok száma viszont rendkívül alacsony volt.
Lepattanókban gyengélkedtünk. Volt olyan, hogy egy támadásból az ellenfél négy lepattanót szedett és ötödikre dobta be a palánk alatt, de a negyed közepére így is 5-5.
Sajnos a játékvezetőknek is be kellett melegedni, mert nagyon sok hiba az elején, többek között egy lejárt támadóidő az ellenfélnél, amikor gyűrűt nem ért a labda és ebből még Asztalos kapott két faultot és csapatunk két pontot. 
De, nem adjuk fel, Gáspár, Tisza és Földesi kosarainak köszönhetően a negyedet előnnyel zárjuk, 15-13.
A második negyed első perce igen csak pörgőg, Vida tripla, de mi is kapunk kettőt büntetőből és egy válasz triplát is, 18-18.
A játékrész feléig fej-fej mellett a két csapat. Aztán a fiatal Verba váltja Földesit a pályán, ezen a mérkőzésen előszőr lép pályára. Rögtön védő lepattanó, majd támadásnál fautolják és egyik büntetőt be is dobja, majd következő támadásnál egy triplát berámol a sarokból. De, ez nem elég, megtoldja azonnal egy duplával! Nagyon motivált ma ez a fiú, 28-21. 
Itt állva hagyjuk a vendégeket, mert Végső is aktív és a sportolói pályafutását befejező, utoljára hazai közönség előtt játszó Asztalos brusztol be egy palánk alattit, ezzel 31-21, végre 10 pont közötte.
Időt is kér a Kecskemét. Ez bizony jól jött nekik, hiszen rögtön utána “állva” maradunk, kapunk négy pontot, de Végső büntetőkkel válaszol, így tartjuk magunkat, sőt az első félidő utolsó másodpercében, a szintén nagyot küzdő Asztalos szerez egy palánk alattit, így 35-27 a félidő végén. 
 
A szünetben a NYÍKSE sikeres utánpótlás játékosait díjazta. U12-es csapatunk, egyedüli nyíregyháziként az ország legjobb 16 csapata közé jutott és május végén utazhat a soproni,szakmai tornára! Az egyesület vezetésétől a csapat tagjai kaptak ajándékokat (póló, táska). Ugyancsak ajándékokat kaptak az U14, U16 fiú és leány csapataink legeredményesebb játékosai. Ők is jutalmazva lettek.
 
A szünet után a második félidő elején a Kecskemét rögtön két triplával indít, így 39-36-ra zárkóznak. De, itt megfogjuk őket és a 4. perctől az ellenfélnél 3 perc kosárcsend, mi azért valamit összehozunk, Gáspár tripla és Vida két büntető, 44-36. Nem megnyugtató az előnyünk és sajnos lepattanóban folyamatosan alulmaradunk. Sajnos itt kínlódunk, felzárkóznak az utolsó negyed előtt, 47-43.
A záró etap első négy percében mindkét csapatot beleértve csak Gáspár tud egy duplát szerezni. Kemény meccs, nagy küzdelem. Aztán 5 pontos előnynél megint jön a fiatal Verba és a sarokból berámol egy triplát újra, Gáspár pedig végre támadja a gyűrűt és valljuk be ott megállíthatatlan, 56-46. Felrobban a csarnok, mindenki együtt él a csapattal, szólnak a dobok, kürtök, ha kell reklamálnak, ha kell dobolnak, biztatnak. Nagyszerű közönség.
Az ellenfél jól küzd és próbálna zárkózni, de mindig tudunk válaszolni. Asztalos a palánk alatt óriásit küzd, csak szabálytalankodni lehet ellene, Kurucz is hozzátesz és így marad a 10 pont, 60-50. 
Utolsó kosarunkat is a visszavonuló Asztalos szerzi, ez a szép zárszó! 63-55 lett a vége és ezzel a két győzelemig tartó párharc kiegyenlítődött 1-1.   Záró mérkőzés Kecskeméten jövő hét szerdán, május 10-én. Amennyiben sikerül győzni idegenben, úgy elkerüljük az utolsó helyet. Ha nem, akkor sajnos kieső helyre kerül a csapat.
 
A mérkőzés végén még együtt a közönség és a csapat elbúcsúztatta Asztalos Istvánt a csapatkapitányt aktív sportolói karrierjétől.
 
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat