Újra nyert a NYIKSE
2019. 03. 30.

Sunshine - NYIKSE - DEAC II. 81-64

Újra nyert a NYIKSE

 

Péntek este izgalmas mérkőzést játszott a Sunshine NYIKSE NBII-es kosárlabda csapata a DEAC II együttese elleni rangadón. A DEAC is teljes csapattal érkezett, látszott fontos, hogy a tabellán egy hellyel előrébb lévő nyíregyháziakat elkapják. A hazaiak óriási lendülettel kezdtek. A Brane Savic által vezetett ötös szinte lerohanta a Debrecent. Mindenki összeszedett és pontos volt. Különösen Savic aki gyors kontrákat vezetett, kitűnnő gólpasszokat is adott. A sérülésből visszatért Zajácz zsinórban három triplát vágott be, kettőt sarokból, egyet középről.  Nem csoda, hogy az első negyed közepére (5. perc) már 17 pont volt a különbség és ez még egy ponttal nőtt is a negyed végére, hiszen a kispadról érkező Nagy D. és Sipos T. kitűnő játékkal hozzá tudott tenni az eredményhez. Aztán a második negyedre már a Debrecen is “felébredt” és sokkal agresszívebb védekezést produkáltak. Igaz a nagyobb előny birtokában ebben a negyedben a csapat vezére Savic és az első számú center,  Asztalos is leült pihenni egy kicsit. Szünetre stabilizálódott az előny, sőt 19 pontra nőtt. A harmadik negyed már komoly izgalmakat hozott. Látszott, hogy a padról visszatért Savic is nehezen kapja el a ritmust, a beálló, addig nem játszó fiatalok közül sokan hibáztak. Mégis a negyed közepére már 20 pont volt a hazaiak előnye, köszönhető két újabb Zajácz triplának (5/5 a mérkőzésen!). Utána viszont a Debrecen is megérezte a vérszagot és be-betalált triplákkal és hazai oldalon sima ziccerek maradtak ki, igaz sokszor fault gyanús helyzetekben. Sajnos így a 3. negyed második 5 percében mindössze 2(!) pontot dobott a NYIKSE, így kezdett felzárkózni a vendég gárda.

Aztán a negyedik negyedben Tisza B. jókor érkező triplájának és duplájának, valamint az újra felpörgő Savic dupláinak köszönhetően stabilizálta a Nyíregyháza a helyzetet. A végén még az egy percre beálló fiatal Gacsályi P. is dobott kosarat és ezzel beállította a 17 pontos különbséget.

Ezzel az itthon tartott értékes győzelemmel valószínűleg az alapszakaszra stabilizálta 4. helyét a Sunshine-NYIKSE együttese. Jövő héten Mezőberény idegenben, majd a Békés gárdája érkezik a Bánkiba április 12-én pénteken.

 

Sunshine NYIKSE - DEACII 81-64 (34-15; 15-14; 15-20; 17-14)

 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat