Sopronból is vereséggel tért haza a NYÍKSE!
2022. 12. 05.

SMAFC 1860 - NYÍKSE 88-74 (23-15; 26-22; 20-15; 19-22)

Titkos reményekkel utaztunk Sopronba, hiszen az eddigi eredmények alapján úgy gondoltuk, meg lehet lepni a Sopront. Ráadásul 2-3 alapemberük is hiányzott a kezdő csapatból.  Nálunk előszőr lépett pályára a fiatalként szereplő és a sérült Kurucz Ádámot helyettesítő Végső Bálint. 
Úgy tűnt a fiúkban is megvan az akarat, az elszántság, hogy végre az első idegenbeli győzelmünket is megszerezzük.
Ennek ellenére, dadogó kézzel és lábbal kezdtük a mérkőzést, 5-0, majd 10-4 és látszott, most a védekezés is akadozik, a hazaiak nagyszerűen használták ki magassági és erőnléti fölényüket a palánk alatt. Utána Cvijin és Földesi is betalált és máris 10-9. 
Utána viszont megint eladott labda, kimaradt dobások, igaz, sokszor a játékvezetők sípja is néma maradt, ezekből pedig kaptuk a kontrákat, pedig több olyan helyzetünk is volt, hogy a kiegyenlíthettünk volna. Így, 23-15 lett a negyed vége.
A második etapban az ellenfél is beragadt és közel 3 percig hazai kosárcsend volt, viszont mi is csak Verba és Földesi büntetőivel tudtunk zárkózni, már csak 3 pont volt közte, 23-20.
Innen viszont egy 8-1 roham és máris visszaállt a közel 10 pontos különbség, sőt 12-re nőtt!
Az utolsó két percben igazi kosárpárbaj alakult ki, de sajnos amikor azt gondoltunk bemehetünk 10 pont alá, mindjárt hibáztunk, 49-37 lett a félidő végére.
A szünetben Brane Savic igyekezett lelket önteni a csapatba, a fiúk fogadkoztak és próbáltak elszántan kimenni a második félidőre.
Itt újra, szinte felváltva jöttek a kosarak,  mi csak  Cvijin és Tisza kosaraival tudtuk tartani a lépést, sőt 10 különbség alá is benézni a 3. negyed közepére.
Utána megint eladott labda, kimaradt dobások, rossz védekezés és kapunk egy 8-0 -t! Így már 20 pont a különbség és az idő fogy nagyon, Asztalos jó megmozdulásai tartottak minket a negyed végéig életben, 69-52 vel fordultunk rá az utolsó negyedre. 
Úgy viszont elég nehéz fordítani, hogy 7 perc alatt mindössze Tisza és Asztalos büntetőjéből és az egyre jobban beilleszkedő Uduoise középtávoli dobásából tudunk 5 pontot(!) szerezni.
Nem hiába a vége előtt már 27 pont volt a különbség. Itt az ellenfél cseresora ellen még a NYÍKSE-ben előszőr pályára lépő Végső többször megcsillant, ahogy Uduoise triplája is bement, illetve Gáspár is tudott duplát és triplát dobni. Így a különbség csökkent, a vége 68-74 lett. 
Sajnos most, amikor a támadás ment, a védekezés akadozott. Amikor pedig kicsit jobban védekeztünk, nem tudtunk pontot szerezni. Tripláink rendre kimaradtak. (18%-al dobtuk!!) Hiányzott a koncentráció és nem volt tűz több kulcsemberben sem. 
 
Pénteken fontos hazai a Pénzügyőr SE ellen a Bánkiban. Talán ez az utolsó lehetőség idén, hogy végre győzelmet szerezzünk. 
 
Dobók:
 
Gáspár 7/3; Skorcov 4; Cvijin 14/3; Végső 5; Földesi 7/3
 
Cserék:
Asztalos 7; Tisza 14; Verba 3; Szilasi -; Vida 8/6; Uduoise 5/3
 
Statisztika, edzői nyilatkozatok:
 
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat