Hatalmas skalpot gyűjtött be a NYÍKSE NB2-es csapata!
2022. 02. 04.

Rekord különbséggel, 27 ponttal nyert a Sunshine NYÍKSE a teljes kerettel felálló, örök rivális DEAC ellen. A végeredmény 67-94

A szezon egyik legkeményebb mérkőzésére készült csütörtök este a NYÍKSE NBII-es csapata. A DEAC II együtteséhez látogatott a gárda, amely egyébként hazai pályán az egyik legnagyobb vetélytárs, a Békéscsabát is megverte egy ponttal. 

Egy héten belül ez már a harmadik mérkőzése volt a tabellát vezető nyírségi csapatnak. 

 

A mérkőzés feszülten kezdődött és az első negyed fej-fej mellett haladt, majd az 5. percben Asztalos duplájával és triplájával, illetve Savic duplájával már 6-12 -re vezettek a vendégek. 

Ezt követően is gyors kontrákkal és kemény védekezéssel operáltak és Asztalos és Savic kosarai közé még Földesi triplája is becsúszott és 7-20 volt az állás. Úgy tűnt a nyíregyháziaknak ma minden simán megy. Időkérés után azonban agresszívabb hazai védelemmel jött vissza a DEAC és ebből pontokat is szereztek, a negyed vége 12-20 lett. 

 

Második negyedet a padról felállt Csírpák kezdte meg egy triplával. 

A hazaiak vezér alakja, Vass Viktor betörésénél vitatott módon fújt a két játékvezető és Asztalos megkapta 3. személyi hibáját, így a negyed hátralevő részében pihenőre kellett vonulnia.  A padról visszatérő Gáspár ugyanakkor jó ütemben érkezett, a támadásokat jól védte ki a Savic által vezényelt gárda és Zajácz és Csírpák felváltva szorgoskodott a kosárszerzésben, így a 6. percben már újra 19 pont volt a vendégek előnye. Próbálta a NYÍKSE átlépni a 20 pontot, de ekkor újra két hazai tripla és megint meccsben voltak a debreceniek. A két játékvezetőnek nem volt könnyű dolga, a hazaiak érezték a vesztüket és keményen, sokszor durván védekeztek. Technikai, sportszerűtlen, minden volt. 

Kovács Tibor másodszor kért időt. Ez jónak bizonyult és ezután Savic és Vida kosaraival újra 19 pontra nőhetett a különbség a félidőre. (32-51)

 

 

Második félidő elején újra sok faultot szereztünk és gyorsan ledolgozta hátrányának felét a hazai csapat. Egy 10-1 rohammal már csak 42-52 volt az állás. De, Gáspár, Savic és Asztalos duplái és Vida újabb triplája meccsben tartotta a nyíregyháziakat. Így is a harmadik negyedet a DEAC nyerte 22-16 -ra! 

 

Jött a záró negyed és érezhető volt, hogy a hazai csapat teljes keretét jól forgatva bármikor fel tud zárkózni percek alatt is.

A NYÍKSE játékosai az utolsó erőtartalékaikat mozgósították, és a 6. percig szinte felváltva születtek a kosarak, nem csoda, hogy még mindig 14 pont volt a különbség.  

Az idő vészesen ketyegett a hazaiaknak, és az agresszív vendégvédekezésnek köszönhetően, egymás után Savic, Földesi és Tóth is betalált, majd Gáspár kosarával átléptük a 20 pontos különbséget. 

Az utolsó percben pedig már a hitehagyott Debrecen kosarába Csirpák és Vida is bedobott egy triplát, ezzel feltéve a pontot a mérkőzésre! :) 

 

 

Dobók:

 

Savic B. - 21

Gáspár B - 14

Asztalos I. - 13/3

Zajácz K. - 8; 

Földesi N. - 10/6

 

Cserék: Vida Z. - 11/9; Csirpák P. - 9/6; Tóth V. - 8;  Skorcov G. - 

Edző: Kovács Tibor

 

Legközelebbi mérkőzés az Eger csapata ellen február 11-én, pénteken a Bánki iskolában. 

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat