Drámai küzdelemben veszített a NYÍKSE
2022. 11. 15.

NYÍKSE - Dávid Kornél KA 65-71 (17-23, 11-23, 20-10, 17-15)

Izgalommal telt meg a csarnok, hogy az elmúlt heti győzelem után képes lesz-e újra sikert aratni NBI/B zöld csoportos csapatunk. 
A vendég, Dávid Kornél Akadémia az elmúlt héten a listavezető Budafok csapatát győzte le, tehát nem akármilyen pozitív lelkiállapotban érkeztek.
Gáspár kosarával indult a mérkőzés és Asztalos sikeres triplája után már vezettünk 8-5 -re. Az 5. percre azonban a jól és agresszíven  védekező vendégek átvették a vezetést és Bata és Dordjevic kosarainak köszönhetően már 6 pont előnnyel zárták a negyed végét.
A második etapot a vendégek egy 10-2 rohammal indítottak és teljesen beragadtunk, sőt néhány játékvezetői ítélet is sújtotta a csapatot, mintha csak minden összeesküdött volna ellenünk. A legjobban a második negyed közeli dobószázaléka jellemezte a teljesítményt, 14% - 58% (!)
Így a félidő végére már 18(!) pont volt a vendégek előnye. 
Brane Savic óriási fejmosást tartott az öltözőben. 
Látszott a második félidő elején, mert sokkal agresszíven támadtak a nyíregyi fiúk. Meg is lett az eredménye, mert a 8. percben már csak 10 pont volt a különbség. Természetesen pont akkor kapott Gáspár technikait, majd a jogos edzői kérdésre Brane Savic vezetőedző is. Ez lélektanilag megint visszavetette a csapatot.
A negyed végére viszont Tiszát keményen lefaultolták és két büntetővel máris 10 pont alá kerültünk különbségben. 
Érezhető volt, hogy az utolsó negyed elejére vérszagot kapott csapatunk, így rögtön Földesi triplája nyitott az utolsó negyedet, már csak 5 pontot kell ledolgozni és még van 8 perc.
Ezután viszont, az ezen a meccsen rendkívül gyengén teljesítő Asztalos hagyott ki két büntetőt, sőt, utána beütötte 4. és 5. faultját, így le kellett ülni a kispadra, Az ellenfél pedig két kosarat is szerzett ezidő alatt, újra 9 pont a távolság. Itt újra sikertelen közelik és eladott labdák jellemezték játékunkat. Újra 14 pont lett a különbség, de Cvijin 2+1 kosara, valamint Kurucz és Gáspár duplája újra meccsbe hozott minket, már újra “csak” 5 pont. Itt Szilasi labdát adott el, dobtak is a vendégek egy duplát, de a végig küzdő Cvijin triplával válaszolt, így már csak 4 pont. Van remény, és van még közel két perc. De, Sziasira faultot fújnak és mivel ebben a negyedben már 10 faultot fújtak ellenünk, miközben az ellenfélre csak 4-et, így dobhattak a vendégek, amivel megint növelték előnyüket. Sajnos itt már túl rövid volt az idő, nálunk kimaradt két tripla, míg az ellenfél legjobbja Bata bedobott egy trojkát, amire Skorcov csak egy két pontossal tudott válaszolni. Sajnos itt a vége, 65-71, drámai küzdelemben kikapott a NYÍKSE.
Tanulság? Nem elég elhinni, hogy egy győzelem átlendíti a csapatot a holtponton, megtöri a jeget. Bizony küzdeni kell a sikerért és végig összpontosítani, akkor is, ha néha a játékvezetői ítéletek túl szigorúak, egyoldalúak, nem tetszőek! 
 
Sajnos, most újra idegenben játszik majd a csapat többször is bajnokit. Nyolc nap múlva Dunaharasztiba utazunk, majd rá három napra Kecskemétre, aztán igaz, hogy jön egy hazai HEPP kupa mérkőzés a 16 közé jutásért a Tiszaújváros ellen (november 28, hétfő), de utána bajnokira december elején Sopronba kell utaznia a csapatnak. 
 
 
Dobók: Kurucz 9; Gáspár 15/3; Cvijin 11/3; Földesi 3/3; Asztalos 5/3
Cserék: Tisza 9/3; Vida -; Szilasi 2; Verba 5/3; Skorcov 6; Uduoise - ; Irinyi - 
 
Mérkőzés statisztika, edző nyilatkozatok:
 
Fotók: Janics Attila
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat