Dobogós hely a cél
2020. 11. 03.

Sajtótájékoztatón mutatta be új játékosait a NYÍKSE.

Három forduló után vezeti a bajnokságot a Sunshine NYÍKSE. Az NB-II-es férfi kosárlabda együttes kerete nyáron tovább erősödött, a cél pedig a dobogós helyek valamelyikének megszerzése. A klub új szakosztályokat is indított.

Három meccs, három győzelem. Ez a mérlege eddig a Sunshine NYÍKSE NB-II-es kosárlabda együttesének. A csapat remekül rajtolt, pénteken pedig a második helyezett Szolnokot fogadja a bajnokságban. A mezőny nagyon kiegyenlített, több gárda is a dobogóért harcol.

- Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, egyre több jó csapat van a bajnokságban, idén 6-8 gárda is esélyes arra, hogy az élmezőnyben zárjon. Közöttünk vagyunk mi is - mondta Kovács Tibor, a Sunshine NYÍKSE vezetőedzője.

A keret több helyen változott a nyári szünetben. Sipos Timótot tanulmányai Debrecenhez kötik, így ő távozott. Érkezett viszont Gáspár Balázs. A 206 cm-es nyíregyházi születésű játékos korábban az élvonalban is játszott.

- Terhet nem érzek, szeretnék segíteni a csapatnak. Fontosak az egyéni képességek, de csapatként szeretnénk jól szerepelni – mondta Gáspár Balázs játékos.

Gáspár Balázs egyik Covid tesztje pozitív lett, ezért a bemutatkozásra még várnia kell. Most viszont már meggyógyult, és napról-napra erősebb. Szintén új játékos Bíró Benedek. A fiatal kosaras a Sportcentrumban nevelkedett, és eddig az utánpótlás együttesekben játszott.

- A felnőttek között játszani teljesen más, gondolkodásban kell gyorsulnom, de egyre jobb az összhang a társakkal. Rengeteg tapasztalatot szerezhetek ebben az idényben – mondta Bíró Benedek játékos.

A klub sajtótájékoztatóján azt is bejelentették, hogy E-sport és futsal szakosztályt is indít a NYÍKSE.

- Egyik bázisunk a Bánki Donát Iskola, és itt nagyon szeretnek focizni a fiúk. Ezért is vetődött fel, hogy Hubicsák Zoltán edző irányításával elindítunk a megyei futsal bajnokságban egy U17-es csapatot. Ez az első lépés, bízunk abban, hogy sikeresek lesznek, de még fontosabb, hogy a fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítunk - mondta Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke.

A futsal csapat számára most kezdődik a bajnokság. Ami a kosarasokat illeti, az utánpótlás gárdák munkáját nehezíti, hogy a tornatermekben nem lehet edzéseket tartani. A felnőtt csapat zárt kapuk mögött vívja a találkozókat, melyeket online közvetítenek.

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat