Bíztató játékkal nem sikerült nyerni!
2022. 11. 29.

KTE-Duna Aszfalt - NYÍKSE 63-49 (19-15; 16-14; 14-10; 14-10)

Egy héten belül másodszor utazott NBI/B -s csapatunk. 
Dunaharaszti után most a Kecskemét otthonába, ahol csupa, jókötésű, fiatal U23-as csapt várta a mieinket, akik legutóbb otthoni pályán nagyarányú győzelmet arattak a Hódmezővásárhely ellen. A kispadon se akárki ült, a válogatott edzője, Ivkovic Stojan. 
A mieinknél a sérült Kurucz mellett hiányzott a legutóbbi mérkőzésünk legponterősebb játékosa, Tisza.
A szakvezetés semmi mást nem kért, csak annyit, hogy küzdjenek a fiúk, ne adják fel lépjenek túl az előző kudarcokon és szántsák fel a pályát.
Így is indult a mérkőzés, Gáspár és Cvijin kosaraival már 0-4, majd a két húzóember mellett Szilasi is bekapcsolódott a pontgyártásba éa 5-11.
Aztán viszont sikertelen “hármas” , eladott labda és az ellenfél dob duplákat é triplát, átveszik a vezetést, 13-11, itt beragadtunk.
Vida büntetője után Földesi is jól kapcsolódik be a játékba, triplával nyit, 15-15.
Itt viszont megint megtorpantunk, így a negyed vége 19-15, de látótávolságon belül maradtunk.
Második negyed még izgalmasabb, Asztalos is megindítja a pontgyártást, kiharcolt fault, büntető, majd közeli és újra egyenlő, 19-19. Sajnos, utána megint sok eladott labda, kihagyott dobás, de a félidő végére - igaz csak két ponttal - tovább nő a különbség, 35-29.
 
A harmadik negyed kosárcsenddel indul, jól védekeznek és gyengén támadnak a csapatok. A csendet Gáspár büntetője töri meg csak a 2. perc végén. Majd újabb perc kosarak nélkül és Szilasi bevág egy trojkát, máris csak két pont a különbség, 35-33.
A vezetést nem sikerül átvenni, marad a minimális különbség, de az utolsó percben még kapunk két duplát, így sajnos 10 pont hátránnyal fordulunk az utolsó negyedre.
Ezt a játékrészt ugyanúgy hozzuk le, mint az előzőt, 14-10-re.
 
Pozitívum, hogy a hiányzók nélkül is megtett mindent a csapat a győzelemért! Sajnos ez most ennyire volt elég. DE, ha így dolgoznak a tovább a fiúk a pályán és kevesebb eladott labdát jegyzünk, jobb középtávoli dobószázalékkal, akkor jönni fognak a győzelmek.
 
Következő alkalommal, jövő hét hétfőn bizonyíthatnak a fiúk hazai pályán a HEPP Kupában, a szintén NBI/B zöld csoportos Tiszaújvárosi Termálfürdő Phonix KK ellen a Bánki csarnokában. 
Tét, a legjobb 16 közé jutás.
 
Dobók:
Gáspár 7; Cvijin 7/3; Verba -; Skorcov 8; Szilasi 7/3
Cserék:
Vida 6; Földesi 5/3; Asztalos 9/3; Kovács -; Uduoise - 
 
Vezetőedző: Brane Savic
 
statisztika, edzői nyilatkozatok:
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat