Az első kettő között végezne a NYÍKSE
2021. 09. 29.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a klub.

A héten megkezdődik a bajnokság a Sunshine NYÍKSE NB-II-es kosárlabda együttese számára is. A nyíregyházi csapatnál több változás is történt a nyári szünetben. A gárda tavaly aranyérmes lett a Keleti csoportban.

Volt mit ünnepelni tavasszal a Sunshine NYÍKSE kosárlabda együttesénél. A csapat fennállása során először lett aranyérmes az NB-II Keleti csoportjában, majd bejutott az országos döntőbe, ahol harmadik helyen zárt. A csapat pénteken Mezőberényben kezdi a következő szezont, immár egy megváltozott játékoskerettel és szakmai stábbal. Kósa Tamás távozott, Oláh Zoltán, Vida Zoltán, Tóth Viktor, Vámos Bence, Lakatos Zsombor és Szenti Mátyás viszont érkezett. Utóbbi három annak a megállapodásnak köszönhető, melyet a klub az Élsport Kft-vel kötött, így a Blue Sharks U20-as együtteséből több fiatal is játszhat az NB-II-es NYÍKSE mérkőzésein.

- Megállapodást kötöttünk az NYKK-val és az Élsport Kft-vel is, ami mindkét félnek jó. Nálunk lehetőséget kaphatnak azok a fiatalok, akik a felnőtt csapatba esetleg még nem férnek be, fejlődhetnek, nekik pedig nem kell más városba igazolniuk, hogy játszhassanak. Örömmel látjuk a tehetségeket - mondta Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke.

A felnőtt csapatnál a szakmai munkáért továbbra is Kovács Tibor felel, segítője edzőként Brane Savic lesz. Utóbbira játékosként is számíthatnak. A NYÍKSE a felkészülés során NB-I/B-s gárdákkal találkozott, és a Békés ellen kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

- Amikor még Szlovéniában játszottam fiatalként, nemzetközi kupában induló csapatokkal játszottunk edzőmeccset is. Ez a legjobb iskola, annak nincs értelme, hogy egy gyengébb gárdát 40 ponttal megversz. Csak így lehet fejlődni - mondta Brane Savic játékos-edző.

A csapat vezetése célként az első két hely valamelyikének megszerzését tűzte ki a bajnokságban. Szeretnék megismételni a tavalyi bravúrt, és ismét érmet szerezni a szezon végén.

- Azt tűztük ki célul, hogy az első két hely valamelyikét megszerezzük. Úgy érzem erre alkalmas a keret, nyáron jól dolgoztak a játékosok, így elérhetőnek tartom mindezt – tette hozzá Kovács Tibor szakmai igazgató.

A szezon három idegenbeli meccsel indul, az első hazai találkozója október 29-én lesz a nyíregyháziaknak a Tiszakécske ellen. A klubnál nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre is. Jelenleg 200 gyerek kosarazik az egyesületben, és bár a járvány nehezítette a toborzást, így is 50 újonc kezdi meg az edzéseket a NYÍKSE színeiben. A klub igyekezett megteremteni mind az infrastrukturális, mind a szakmai hátteret, ezért minden korosztálynál két edző dolgozik a kicsikkel. Gombkötő Norbert irányítja a legkisebbek tréningjeit, aki bízik abban, hogy a korosztályos bajnokságokban jól szerepel majd a csapat.

Fotó: Szarka Lajos

© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat