30 csapatból 9. hely
2024. 04. 25.

A 12. Szarajevói Ifjúsági Kosárlabda Tornán Basket CUP vett részt U12-es fiú csapatunk.

Kitűnő körülmények között mérhettük össze erőnket a legjobb szláv csapatok ellen.
Ebben a korosztályban hat 5 csapatos csoport volt, rajtunk kívül. Egy bosnyák és három szlovén csapat küzdött egymás ellen.
A tornán egészen más szabályok érvényesültek, mint a hazai mérkőzéseken. A játékvezetők a védekezést bőven a fault határon túl engedték, nem voltak érvényesek a magyar védekezési szabályok, megengedett volt a zárás és a labda kézbeadása is (handoff), illetve az itthoni ötös méretű labda helyett hatossal kellett játszani.
Mindezek ellenére technikailag és taktikailag felkészültek voltunk, agresszivitásban sikerült felvenni a versenyt, de fizikálisan még tovább kell fejlődnünk.
A csoport 4 mérkőzéséből hármat sikerült megnyernünk, csak néhány ponttal maradtunk el attól, hogy továbbjussunk a 8-as döntőbe. (A hat 2. helyzetből csak kettő jutott tovább.) Így a tornán induló egyedüli magyar egyesületként a 30 U12-es csapatból a 9. helyet sikerült megszerezni!
Ez az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Dicséret a fiúknak, az edzői stábnak és a csapatot elkísérő több mint 30 fős családtagokból álló szurkoló gárdának. És külön köszönet a támogatásért a Medhusa Magyarországnak és a Simai úti lemezkereskedésnek!
Óriási élmény és tapasztalat volt mindenkinek.
© 2018-2024 nyikse.hu | adatkezelési tájékoztató
Pályázat